مقام معظم رهبری: نگاه جمهوری اسالمی به تنوع مذهبی مطلقا”یک نگاه تعصب آمیز،قوم گرا و یک جانبه نگرنیست
افتخار ما ایرانیان اینست که نه تنها به زبان فارسی تکلم می کنیم می بایست با فرهنگ غنی و رنگین کمان اقوام ایرانی نیز آشنایی کافی داشته باشیم و دفاع از این هویت را هم برخورد واجب بدانیم اقوام مختلف ریشه های درخت تنومند ایران اسلامی هستند و نه شاخ و برگ آن و هرگونه نگاه سیاسی که باعث نگاه موزائیکی و شکاف بین اقوام ایرانی شود مذموم و نارواست.
به تعبیر دیگر اقوام ایرانی تار و پود این فرش کهن هستند و ایران را به چنین بالندگی و پویایی باشکوه
رسانده اند.
باور عمیق اقوام ایرانی به اسلام، رکنی در هم تنیده بین اسلام و قومیت بوجود آورده و زاینده این در هم
تنیدگی فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی در اقوام مختلف می باشد.
مقام معظم رهبری: در کشورهای دنیا که به مقولههای اقوام مواجه هستند و معمولا در کشورهای مختلف تعداد اقوام و قومیتها یکی از نگرانیهای آنهاست اما در کشور ما به عکس است، تنوع اقوام را برای کشورمان یک فرصت به حساب می آوریم این یک حقیقت است حقیقتا برای ماتنوع اقوام یک فرصت است.
مصداق این فرمایش در سالیان اخیر و در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، حضور اقوام مختلف ایرانی در دفاع
مقدس بوده است و مدال پرافتخار دفاع از اسلام و میهن به سینهی اقوام مختلف ایرانی آویخته شده است، همچنین در تولید و امنیت مرزها این روند تاکنون ادامه داشته و ان شااهلل خواهد داشت.
مقام معظم رهبری: هر قومی از اقوام ایرانی،چه کُرد،چه فارس،چه تُرک،چه عرب،چه تُرکمن،چه لُر،سعی می کند با همان روحیه ی قومی قومی در جهت پیشرفت ملی، نه صرفا پیشرفت قومی گامهای بلندی بردارند.
نظر مترقی و البته راهگشای مقام معظم رهبری در رابطه با اقوام را می بایست سرلوحه سیاست ها و اقدامات همه قوا، بویژه قوای مجریه و مقننه قراردهیم.
اگر در حاکمیت و در قوای سه گانه پیشرفت قومی خاص نسبت به اقوام دیگر ارجعیت پیدا کرد و سهم
خواهیهای قومی قبیلهای پیشرفت کلی کشور سبقت گرفت در فرهگ عمومی کشور در رابطه با اقوام خلل ایجاد می شود.
عشایر کشور که بخشی از اقوام ایرانی هستند نیز بسیار حائز اهمیت هستند.
در فرمایش امام راحل آمده است عشایر ذخایر انقالبند.
در رابطه با ظرفیتهای اقتصادی،فرهنگی و… عشایر نیازمند کمک بیشتر به این قشر زحمت کش داریم تا
ایران اسلامی اعتالی بیشتری یابد.
بطور مثال در رابطه با گردشگری، ایجاد هتلهای سیاه چادری در مناطق عشایر نشین،طرح مردمی سازی حفاظت از گونههای نادر جانوری و گیاهی، برگزاری جشنوراه های بین الملی(غذا، موسیقی و…) در محل عشایر و نه در مرکز، ایجاد پارک های فناورانه باظرفیت های مرکب از زیر ساختهای فرهنگی، درمانی، علمی و تکنولوژیک در نوارهای مرزی و ایجاد شهرکهای دامپروری و گلخانهای تا ایجاد مینی ریفاینری (پالایشگاهای کوچک مقیاس) در بخش نفت و گاز برای حل مشکل قاچاق سوخت و امنیت و پدافند غیرعامل در مرزها و مناطق عشایرنشین، همه و همه در جهت پیشرفت ایران اسلامی و تقویت اقوام ایرانی موثر هستند.
نویسنده: محسن برون (کارشناس حوزه اقوام)