به گزارش خبرگزاری نصر به نقل از فارس من، فضای مجازی به ویژه شبکههای اجتماعی محل ترویج بیحجابی و تننمایی برخی از زنان شده است که به اسم بلاگری در این فضا وارد میشوند و بدون هیچ هنری سعی در جلب توجه با اقدامات غیرشرعی دارند. شبکههای اجتماعی خصوصاً تصویر محور این روزها محل رقابت بلاگرهای مختلف است. از این رو بسیاری از افرادی که در حوزهای میتوانند فعالیت کنند اقدام به فعالیت در این فضا میکنند. آموزشهای مختلف در این فضا مخاطبان خاص خود را دارد. در موارد مختلف مثل سلامت، تعمیر خودرو، ورزش، آشپزی، نکات خانهداری، صنایع مختلف و… مباحث آموزشی بسیاری از مردم را به خود جذب کرده است.این موضوع به خوبی نشان میدهد که فضا و بستر مثبتی در شبکههای اجتماعی برای بلاگری وجود دارد اما در این حیطه برخی از افراد خصوصاً بانوانی که هنر خاصی ندارند و سعی میکنند در شبکههای اجتماعی تحت عنوان و پوشش بلاگری معروف شوند به مواردی چون تن نمایی، ترویج بیحجابی و اعمال منافی عفت عمومی روی بیاورند. در همین رابطه یکی از مخاطبان «فارس من» بر «لزوم مقابله با ترویج بیحجابی در فضای مجازی و حفظ ارزشهای اسلامی» تأکید کرده و طی پویشی نوشته است: «محتوای فضای مجازی، حتی در برنامههای داخلی، به طور فزایندهای نامناسب و دور از شأن اسلامی شده است. مواردی مانند ترویج بیحجابی، رقص، بیبندوباری و روابط غیرمتعارف، به طور چشمگیری در این فضا گسترش یافتهاند. رعایت حجاب در فضای مجازی به اندازه رعایت آن در مکانهای عمومی اهمیت دارد.»
وی میافزاید: «طبق قانون، انتشار تصاویر بدون حجاب در فضای مجازی ممنوع است و باید با این موضوع به طور جدی برخورد شود. حسابهایی که به ترویج بیحجابی میپردازند باید مسدود شوند و مردم نیز باید هرگونه محتوای نامناسب را گزارش کنند تا فضای مجازی به بستری برای ترویج ارزشهای اسلامی تبدیل شود.» بدین لحاظ باید خصوصاً افرادی که در داخل کشور در شبکههای اجتماعی به عنوان بلاگر اقدام میکنند مورد نظارت جدی قرار بگیرند. ابتذال و بیعفتیهایی که در فضای مجازی رخ میدهد بعضاً یک آدرس غلط به اجتماع است و خصوصاً در نسلهای بعدی اثرات منفی زیادی میگذارد و به طور نهفته و خزندهای سبک زندگی جوانان را تغییر میدهد. این در شرایطی است که اگرچه همین زنان در فضای مجازی با بیعفتی و رفتار مبتذلانه حضور مییابند اما در زندگی واقعی رویه دیگری دارند؛ چراکه قطعاً اجتماع چنین مواردی را در فضای واقعی برنمیتابد. اگرچه این افراد در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی چون اینستاگرام قرار دارند که فیلتر هستند و این پلتفرمهای خارجی نیز برنامههای کشورهای غربی را عملیاتی میکنند و به قوانین کشورمان احترام نمیگذارند اما بلاگرهایی که در داخل کشور کار میکنند باید توسط نهادهای مربوطه ساماندهی شوند و نسبت به چنین اقداماتی نهی شده و نظارت کافی بر رفتار مجازی آنان صورت گیرد. نکته اساسی اینجاست که اغلب این افرادی که با این روش به فضای بلاگری روی آوردهاند سواد رسانهای خاصی نیز ندارند و آموزشهای لازم برای حضور در چنین فضایی را ندیدهاند و صرفاً سعی میکنند با برخی اغواگریهای جنسی خود را بلاگر توصیف کنند.
بدترین نوع محتواهایی که در این شبکهها با هدف تبلیغات و کسب درآمد و جذب دنبالکننده تولید میشود، اغواگری زنان بدپوشش و بیحجاب با آرایشهای تند و زننده با پوششهای نامناسب و تحریکآمیز و عشوهگریهای به دور از فرهنگ اصیل ایرانی است.این تبلیغات به عنوان تبلیغات تجاری متأسفانه در حال افزایش است. جالب است که بسیاری از مخاطبان این افراد نیز با نظرات منفی نسبت به این اقدامات آنان را درخصوص چنین اقداماتی نهی میکنند اما گویی که این افراد همین برخوردهای منفی را بازخوردگیری و بازتاب اقدامات خود چه مثبت و چه منفی میدانند باز هم به چنین اقداماتی ادامه میدهند. جالب است که طی پژوهشهایی که در این حوزه انجام شده است در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام زنان بیشتر از مردان دچار اثرات سوء میشوند و زنان تأثیرپذیری بیشتری نسبت به مردان از این فضا دارند. از این رو باید مهارتهای ارتباطی به زنان خصوصاً زنان خانهدار و جوانان و نوجوانان آموزش داده شود. موضوع بعدی که این ترویچ بیحجابی در فضای مجازی را شدت بخشیده است، نوعی عادیسازی ابتذال و همچنین القای این موضوع است که این رفتارها ویژگیهای مد روز و در اصطلاح عامیانه با کلاس است.در فضای مجازی خود به خود این تعبیر غلط وجود دارد که قواعد عرفی و قوانین کمرنگ میشود. این درحالی است که در کشورهای مختلف از جمله کشورهای غربی به هیچ وجه به افراد اجازه نمیدهند که به طور باطل فکر کنند که هر رفتاری در فضای مجازی جدای از فضای واقعی و مجاز است و قوانین را به طور سفت و سختی در این فضا جاری و ساری میکنند.
از این رو باید در فضای مجازی نیز همین تفکر وجود داشته باشد تا افراد تعبیر و فکر غلطی درباره این فضا نداشته باشند. این موضوع نظارت جدی و اقدام قانونمند در فضای مجازی را میطلبد.شما هم اگر تمایل دارید در سامانه فارس من farsnews.ir/campaigns پویش ثبت کنید و اگر تاکنون موفق به ثبتنام در این سامانه نشدهاید، میتوانید با ورود به صفحه اینترنتی خبرگزاری Farsnews.ir به جمع مخاطبان میلیونی فارس من بپیوندید.پویشهای فارس من با رسیدن به عدد حداقل ۱۰۰ امضا قابلیت پیگیری مییابند و با افزایش امضاها به بیش از ۱۰۰۰ امضا به طور سیستمی به کارتابل خبرنگار حوزه مربوطه ارجاع داده میشوند و با افزایش بیشتر آن به بیش از ۱۰۰۰۰ امضای تأیید مخاطبان کارت طلایی برای پیگیری مستقیم مییابند.پایان پیام/