به گزارش پایگاه خبری نصر و به نقل از فارس، ۱۶ بهمن ماه ۱۳۵۷ با یک اتفاق مهم همراه بود و آن، صدور حکم نخستوزیری مهدی بازرگان و مأموریت ویژه امام خمینی (ره) به او بود. البته مردم نیز پس از معرفی نخستوزیر دولت موقت از اولین دولت پس از پایان دوران ستمشاهی حمایت کردند.* صدور حكم نخست وزیری مهدی بازرگانامام خمینی حكم نخست وزیری مهدی بازرگان را كه روز پیش صادر كرده بودند، به وی ارائه و او را برای برگزاری انتخابات جمهوری اسلامی و ایجاد مجلس موسسان(خبرگان) برای تصویب قانون اساسی مامور كردند.* گفتوگوی مطبوعاتی امام خمینیامام خمینی در یك گفت و گوی مطبوعاتی كه در محل اقامت ایشان با شركت گروه زیادی از خبرنگاران داخلی و خارجی تشكیل شد، پس از معرفی مهدی بازرگان به عنوان نخست وزیر دولت موقت به سوال های خبرنگاران پاسخ دادند.امام خمینی در پاسخ به سوال یكی از خبرنگاران كه پرسیده بود آیا به نظر شما قانون اساسی سال 1906 میلادی قانونی است و می تواند چارچوبی برای دوره انتقالی باشد؟ پاسخ گفتند: بعضی از قوانین تغییر می باید و بقیه به قوت خودش باقی خواهد ماند.
* گفتوگوی مطبوعاتی مهدی بازرگانپس از سخنان امام خمینی، مهدی بازرگان در سخنانی گفت: خدای بزرگ را شكر می كنم كه چنین اعتبار و حسن شهرتی را كه لیاقت آن را نداشتم به من ارزانی داشته و همین موضوع باعث شده كه آیت الله چنین لطفی را به من ابراز داشتند و از ملت تشكر می كنم.بازرگان افزود: «این ماموریت یعنی ریاست دولت موقت و تشكیل حكومت در این شرایط، عظیم ترین شغل و وظیفه و در عین حال بزرگترین وظیفه است كه به من واگذار شده و عظیم ترین وظیفه است كه در طول 72 سال عمر مشروطه به كسی داده شده. من با توجه به ضعف جسمانی ام نمی بایست زیر بار چنین مسئولیتی می رفتم ولی از سوی دیگر ناچار به قبول آن هستم و با توجه به عزم راسخی كه آیت الله در سراسر این جنبش داشتند، این اولین دستوری است كه از خود آیت الله گرفتم.»مهدی بازرگان در پاسخ به این سوال كه آیا این كابینه یك كابینه به اصطلاح «شبه شبح» است یا در عمل (عملا) كابینه ای است كه كار خود را خواهد كرد، گفت: این كابینه «یك سایه» نخواهد بود و همچنین خیالی نیز نخواهد بود. بلكه كابینه یی است جدی و از فردا كارهای جاری مملكت را در دست خواهد گرفت.وی همچنین در پاسخ سوال خبرنگار خبرگزاری پارس (خبرگزاری جمهوی اسلامی) درباره ویژگی های دولت اسلامی و میزان آگاهی مردم نسبت به این دولت اظهار داشت: حكومت اسلامی بسیار حكومت خوبی است و این حكومت منافع مردم و طبقات مختلف را در نظر دارد.
* گفت و گوی مطبوعاتی احمد میرفندرسكی وزیر امور خارجهاحمد میرفندرسكی در یك گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری پارس اعلام كرد كه ایران از پیمان سنتو خارج می شود و در مناسبات خود با اسراییل و آفریقای جنوبی تغییراتی می دهد.وزیر امور خارجه وقت گفت: به اعتقاد من بزرگترین هدف و آرمان ملت ایران این است كه حكومت ملی با اتكاء به اراده آزاد و آگاه اكثریت مردم مسلمان ایران بتواند در وهله اول وحدت و حاكمیت ملی ایران را حفظ و پاسداری كرده و در پرتو این اصول برنامه های لازم را در جهت تامین حقوق و منافع ملت ایران در داخل و خارج كشور تنظیم و به موقع اجرا كند.* اعلام حمایت كاركنان خبرگزاری پارس از دولت بازرگانكاركنان خبرگزاری پارس امروز با صدور اعلامیه ای پشتیبانی بی دریغ كاركنان این سازمان را از مهدی بازرگان و دولت وی اعلام كردند.
* تظاهرات و راهپیمایی در تهران و شهرهای مختلف در حمایت از امام خمینی امروز در تهران تظاهرات پراكنده ادامه داشت. در خیابان های شاه رضا «21 آذر» روبه روی دانشگاه و میدان بهارستان گروه های مختلف مردم در حالی كه همبستگی خود را با هدف های امام خمینی اعلام می داشتند، دست به تظاهرات زدند.مردم تهران از دانشگاه صنعتی به طرف محل اقامت امام خمینی به صورت تظاهرات آرام و راهپیمایی به راه افتادند تا وفاداری خود را نسبت به حكومت اسلامی و انتخاب مهندس بازرگان به عنوان رییس كابینه و دولت ، اعلام كنند.بیش از 150هزار تن از مردم زنجان در حالی كه روحانیون پیشاپیش آنها در حركت بودند با حمل پلاكاردها و سر دادن شعار در خیابان های این شهر دست به راهپیمایی آرام زدند. شركت كنندگان در جهت حمایت از امام خمینی شعار دادند و دولت بختیار را محكوم كردند.هزاران تن از مردم اهواز امروز در یك راهپیمایی شركت كردند و به طرفداری از مهدی بازرگان شعار دادند. نظیر این راهپیمایی در آبادان و بهبهان نیز انجام شد.چندین هزار تن از مردم مشهد در راهپیمایی های این شهر حضور یافتند. این راهپیمایی ها در كمال نظم و آرامش برگزار شد و راهپیمایان در طول خیابان ها شعارهای مذهبی سر دادند.هزاران تن از مردم شیراز در مسجد جامع صحن مطهر حضرت شاهچراغ و خیابان های اطراف آن گرد آمدند و حجت الاسلام علی موحد در مورد لزوم حمایت كامل از دولت جدید انتخابی امام خمینی و همبستگی بیشتر مردم و آمادگی جهت جهاد سخنرانی كرد.
در شهر قم یك راهپیمایی عمومی با شركت بیش از 400 هزار تن از طبقه های مختلف مردم تشكیل شد، مردم در این راهپیمایی به طرفداری از مهدی بازرگان نخست وزیر منتخب امام خمینی شعار می دادند.هزاران تن از مردم همدان با حضور در خیابان های این شهر به راهپیمایی و تظاهرات پرداختند و شعار «رهبر ما خمینی، نخست وزیر بازرگان» سر می دادند.بیش از یك میلیون تن از مردم تبریز و منطقه های اطراف آن در رفراندوم بزرگی كه در قالب یك راهپیمایی آرام صورت گرفت شركت كردند. در این راهپیمایی گروه زیادی از زنان و روحانیان شركت داشتند و پشتیبانی خود را از امام خمینی و دولت بازرگان اعلام كردند و یكصدا خواستار انحلال مجلس سنا و شورای ملی و كناره گیری بختیار شدند.بیش از دو هزار تن از مردم شهركرد به حمایت از دولت بازرگان كه از طرف امام خمینی انتخاب شد، راهپیمایی و تظاهرات كردند. همچنین بیشتر سازمان های اداری شهركرد با صدور اطلاعیه هایی حمایت خود را از دولت بازرگان اعلام داشتند.
پس از پنج روز سرور و شادی در استان كهگیلویه و بویر احمد به خاطر ورود امام، صبح امروز گردهمایی باشكوهی با شركت چندین هزار تن از طبقه های مختلف مردم و عشایر شهرستان بویراحمد در خیابان های این شهر به راه افتاد. این تظاهرات و راهپیمایی به پشتیبانی از امام خمینی و انتصاب بازرگان به عنوان نخست وزیر برگزار شد.گروهی از طبقه های مختلف مردم زاهدان پس از اجتماع در مسجد جامع این شهر دست به یك راهپیمایی زدند كه در آغاز با آرامش همراه بود ولی پس از عبور تظاهركنندگان از چند خیابان، گروهی از افراد ناشناس به مخالفت با راهپیمایان برخاستند. این درگیری ها منجر به زخمی شدن چند تن از شركت كنندگان در این راهپیمایی شد.پایان پیام/#روز_شمار_انقلاب #انقلاب_اسلامی #۱۶بهمن۱۳۵۷ #شورای_انقلاب #دولت_موقت #بازرگان #نهضت_امام #پایان_پهلوی #استقلال_آزادی
انتهای پیام/