• امروز : چهارشنبه, ۳ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 23 April - 2025
کل 398 امروز 3
0
0

پزشکیان: نخبه کسی است که مشکلات جامعه را درک کرده و راه‌حل آن را بیابد

  • کد خبر : 2574
  • ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۳
پزشکیان: نخبه کسی است که مشکلات جامعه را درک کرده و راه‌حل آن را بیابد
رئیس جمهور در همایش آموزش علوم پزشکی گفت: نخبه کسی است که بتواند با دیگران گفتگو کند، ارتباط برقرار کند، مشکلات جامعه‌ را درک کرده و برای آن راه‌حل بیابد و وارد عمل شود تا آن مشکل را حل کند.

به گزارش پایگاه خبری نصر، مسعود پزشکیان رئیس جمهور در همایش کشوری آموزش علوم پزشکی در سخنانی، گفت: به این همایش آمدم تا با وجود وزرای آموزش عالی بهداشت و درمان و آموزش و پرورش، از شماها کمک بگیریم تا نسل آینده را که در مدارس تربیت می‌شوند، درست و صحیح تربیت شوند، زیرا روش‌هایی که در حال حاضر در جهان برای آموزش وجود دارد روش‌هایی نیست که اکنون در مدارس ما وجود دارد.

رئیس جمهور تاکید کرد: تغییر نگاه آموزشی در مدارس و نوع تربیت این عزیزان مشخص خواهد کرد که ما چه آینده‌ای خواهیم داشت، زیرا به هیچ وجه برای ما قبول نیست که نسلی که در حال رشد است از آموزش و نوع آموزشی که دارد از کشورهای همسایه که اطراف ما است عقب‌تر بماند. دانش آموزان در مهارت علم و رفتار و باورهایشان عقب‌تر بماند.

وی افزود: آموزش تنها علم نیست آموزش یک مهارت و یک باور و اعتقاد است.

رئیس جمهور اظهار کرد: باید باور و اعتقاد داشته باشیم که بتوانیم و بخواهیم برای مردم و کشورمان، برای جهان و برای سلامت انسان‌ها فارغ از هر نگاه و باوری، کاری انجام دهیم؛ کسی را ببینیم که دیگران نمی‌بینند و به درد کسی برسیم که درد دارد و فریادرسی ندارد و این نگاه از مدرسه و از همان رویکرد آموزشی آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: نوع آموزش به فرد می‌آموزد که وقتی با مشکلی مواجه شد، یا می‌تواند آن را حل کند یا قهر کرده و کنار بکشد. ما می‌توانیم مشکلات را حل کنیم. این امر در مدرسه شکل می‌گیرد؛ از دوره ابتدایی، در محصل این باور ایجاد می‌شود که هر مشکلی که وجود داشته باشد، او قادر خواهد بود فردا آن را حل کند. نوع انتقال این باور، آینده کشور ما را خواهد ساخت.

نخبه کسی است که مشکلات جامعه‌اش را درک کرده و برای آن راه‌حل بیابد

رئیس جمهور تصریح کرد: ما در دولت مصمم هستیم که به مدارس توجه کنیم. در دانشگاه، بنده از توان علمی، انگیزه و مهارت‌های شما عزیزان آگاه هستم و به اینجا آمده‌ام تا بگویم این ظرفیت‌ها باید به مدارس ما منتقل شود؛ به فرزندان‌مان نگاه جدید، رفتار جدید و باور جدید منتقل شود.

وی تاکید کرد: بچه‌ها باید بدانند وقتی در کلاس نشسته‌اند، باید با تفکر کار کنند. نخبه آن کسی نیست که گمان کند آسمان باز شده و او به زمین آمده، بلکه نخبه کسی است که بتواند با دیگران گفتگو کند، ارتباط برقرار کند، مشکلات جامعه‌اش را درک کرده و برای آن راه‌حل بیابد و وارد عمل شود تا آن مشکل را حل کند.

رئیس قوه اجرایی کشور بیان کرد: افراد بزرگ، کسانی هستند که برای حل مشکلات جامعه خود چه اجتماعی، چه اقتصادی و چه علمی زمان و انرژی می‌گذارند، بی‌خوابی می‌کشند و مشکل را برطرف می‌کنند. این است آن چیزی که باید انجام داد.

وی همچنین گفت: حضور من در اینجا و حضور برادرمان، آقای دکتر کاظمی، برای آن است که از شما بخواهیم در استان‌ها، وقتی حضور یافتید، با هماهنگی خانم دکتر محمدی که در اینجا مسئولیت دارند و معاونت‌های آموزشی استان‌ها، همین برنامه را در حوزه مدارس و در رابطه با چگونگی آموزش، اجرا کنید.

پزشکیان بیان کرد: شما می‌توانید این نوع مهارت را منتقل کنید. شما می‌توانید نگاه‌ها را تغییر دهید. شما می‌توانید فرزندان ما را به گونه‌ای تربیت کنید یا روش‌هایی را به آنان بیاموزید که بتوانند آینده را با قدرت بسازند.

رئیس جمهور تاکید کرد: آینده چیست؟ اکنون برخی می‌گویند ما به آینده امیدواریم یا ناامیدیم؛ آینده را نگاه و باور منِ [نوعی] خواهد ساخت. اگر افرادی داشته باشیم که باور داشته باشند باید آینده را بسازند، این خود باعث می‌شود که بمانند، تلاش کنند، باور، علم و مهارت‌شان را تغییر دهند تا فردای مملکت‌شان را بسازند.

وی اظهار کرد: اگر بنا باشد افرادی را تربیت کنیم که اسیر امواج، اسیر جریان‌ها شوند و منتظر بمانند ببینند دیگران چه می‌کنند و آنگاه آنان تصمیم بگیرند چه کنند، نتیجه‌اش همین می‌شود که در بلاتکلیفی زندگی می‌کنیم. ما، فرزندان‌مان و خودمان آینده را خواهیم ساخت. ما کشورمان را خواهیم ساخت. این شما هستید که آن را خواهید ساخت، و قرار نیست کسی از خارج بیاید و آن را برای ما بسازد.

رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: اگر این باور را در خودمان، فرزندان‌مان و مدیران‌مان ایجاد کنیم، دیگر چشم به دیگران نخواهیم دوخت.

اگر در کنار هم باشیم، هم‌افزایی خواهیم داشت

وی با استفاده از استعاره در سخنان خود با بیان شعری، اظهار داشت: ما چشم عقاب و دل شهباز نداریم؛ چون مرغ سراییم در یک چهاردیواری، لذت پرواز نداریم / ای مرغ سرا، خیز و پریدن دگر آموز، لذا باید تا آن پهنه‌ها را ببینیم و برای کشورمان، برای آینده این سرزمین، چشم‌اندازی زیبا با جوانان‌مان، دانشمندان‌مان و نخبگان‌مان بسازیم.

وی تصریح کرد: ما با هم باشیم و [کشور را] بسازیم. اگر در کنار هم باشیم، هم‌افزایی خواهیم داشت. من عقل مطلق نیستم. اینکه کسی ادعا کند همه‌چیز را می‌داند، همان جهل مطلق است. آنکه خود را همه‌فن‌حریف می‌داند، در اشتباه است. [باید گفت] همه فن، همه ما هستیم؛ نه من، بلکه ما. [این] ما هستیم که می‌توانیم کاری انجام دهیم.

رئیس جمهور با اشاره به دانشجویان و نخبگان حاضر در همایش اظهار کرد: شما، ان‌شاءالله، اگر اراده کنید و وارد میدان آموزش و پرورش شوید، ما پیگیری خواهیم کرد و از کمک شما بهره خواهیم برد تا این مفاهیم آموزشی را به مدارس منتقل کنیم و عدالت را در کل جامعه پیاده نمائیم.

وی با اشاره به بخش سلامت تاکید کرد: سلامت نیز، که خواسته ماست، در درون این جریان به‌صورت طبیعی شکل خواهد گرفت.

به پزشکان و نخبگان کشور دل بسته‌ام

وی بیان کرد: من، به هر حال، از همه شما عزیزان قدردانم. اخیراً در جلسه‌ای با رؤسای دانشگاه‌ها صحبت می‌کردم و باید بگویم واقعاً به پزشکان و نخبگان کشور دل بسته‌ام و باور دارم اگر این عزیزان وارد میدان شوند، می‌توانند مشکلات را حل کنند و این یک باور است، نه فقط دانستن. من می‌دانم که شما نیز می‌توانید راه‌حل ارائه دهید.

رئیس قوه مجریه عنوان کرد: عوامل تأثیرگذار بر سلامت، در حقیقت، در باور اعتقادی و علمی ما شکل گرفته‌اند و بیکاری، فقر، یتیمی، دورافتادگی و پیری، بیماری، مرگ و عارضه را به‌دنبال دارد. اگر به سلامت مردم می‌اندیشیم، لذا باید دغدغه یک زن سرپرست خانوار را که شب نمی‌تواند نان فرزندش را تهیه کند، در ذهن خود داشته باشیم.

وی ادامه داد: اگر به سلامت فکر می‌کنیم، باید برای آن پدر یا مادری که شب باید به خانه بازگردد و نان فرزندش را تهیه کند اما نمی‌تواند، دغدغه داشته باشیم. ما باید دغدغه‌های او را درک کنیم، تا روان او آسیب نبیند. این مسائل را باید پیدا کنیم، و ما می‌توانیم راه‌حل پیدا کنیم. چرا که بالاخره شما نخبگان این جامعه هستید، روش‌ها را می‌دانید، راه‌ها را می‌شناسید؛ فقط کافی‌ست درد را حس کنید.

پزشکیان گفت: مرد را دردی اگر باشد خوش است؛ درد بی‌دردی علاجش آتش است. ما می‌مانیم و کشورمان را اصلاح می‌کنیم و آیندگان این سرزمین را می‌سازیم. بدون توجه به اینکه حالا از چه قومیتی، چه جنسی، چه حزبی یا دسته‌ای که هستیم برای ایران و برای کشورمان و برای سربلندی نسل آینده این آب و خاک با تمام قوا تلاش خواهیم کرد و به یکدیگر کمک خواهیم کرد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nasr.news/?p=2574

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.