از شایعه تا واقعیت: در پی وقوع حادثهٔ انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس، رسانههای ضدانقلاب در اقدامی هماهنگ، با بمباران خبری و انتشار اطلاعات نادرست، تلاش کردند ناتوانی در مدیریت بحران و ناکارآمدی نیروهای امدادی را به افکار عمومی القا کنند.این در حالی است که از نخستین ساعات حادثه، نیروهای امدادی از جمله هلالاحمر، آتشنشانی، اورژانس و نیروهای نظامی از استانهای همجوار به منطقه اعزام شدند. بالگردهای آتشنشان، آمبولانسها، تیمهای واکنش سریع و همچنین مراکز درمانی وابسته به نیروهای مسلح به حالت آمادهباش درآمده و در خدمترسانی به حادثهدیدگان مشارکت داشتند.
این رسانهها ابتدا سعی کردند امکانات ایران را برای مقابله با آتش زیر سوال ببرند و تیترهایی مانند، خاموش کردن آتش با یک هلیکوپتر را منتشر کردند.
همچنین در حالی که نیروهای امدادی ما از جمله آتشنشانی ایران در بین ۵ آتشنشانی برتر دنیا هستند، سعی کردند این نیروها را تضعیف کنند.در ادامه آنها مدعی شدند که اطفای حریق با یک سطل شن توسط هلی کوپتر انجام میشود.
موضوع به این موارد محدود نشد و در ادامهٔ عملیات روانی، برخی صفحات مجازی با استناد به تصاویر اطفای حریق مدعی شدند آتشنشانهای ایرانی طرز استفاده از پودرهای اطفای حریق را نمیدانند؛ در حالیکه بهگفتهٔ کارشناسان، این کیسهها هنگام پرتاب از ارتفاع، پس از برخورد با زمین پاره شده و با قطع اکسیژن، آتش را مهار میکنند.
منوتو در این عملیات روانی تنها نبود، از سوی دیگر، شبکهٔ اینترنشنال در گزارشی ادعا کرد وزیر کشور کمک هوایی روسیه به ایران را کتمان کرده است. این در حالی است که وزیر کشور پیشتر اعلام کرده بود تاکنون نیازی به استفاده از هواپیماهای روسی نبوده، اما در صورت لزوم از آنها استفاده خواهد شد.
به گفتهٔ رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، صبح امروز و پس از اتمام عملیات مهار حریق، هواپیماهای اعزامی روسیه برای عملیات لکهگیری مورد استفاده قرار گرفتند. بدین ترتیب، ادعای مطرحشده از سوی رسانهٔ اینترنشنال، خلاف واقع بوده و در راستای همان خط تحریفی است که این رسانهها همواره در بحرانها دنبال می کننداین نخستینبار نیست که رسانههای معاند با سوءاستفاده از بحرانهای طبیعی یا حوادث انسانی، تلاش میکنند اعتماد عمومی را هدف قرار داده و روایتهای دروغین جایگزین واقعیت کنند.
انتهای پیام/